Har man planer att åka till en stad som Madrid så är det som med alla andra platser man besöker, viktigt att man redan innan avfärd har lite koll på vad det är man vill göra och få ut av sin resa. Vi har redan gett er några tips på sevärdheter, men här ska du lite info om det som för många kanske är det viktigaste – fotboll i Madrid. För de flesta är det då fotboll på Santiago Bernabeu stadion som blir den största upplevelsen.

På Santiago Bernabeu stadion spelar fotbollslaget Real Madrid sina hemmamatcher. Det finns även ett till storlag i Madrid som ofta får stå i skuggan av Real, det är Athletico Madrid, Reals antagonist och rival. Att ta sig till någon av de båda arenorna för att se en match är något som verkligen rekommenderas för den som är det minsta intresserad av fotboll, men även för andra. Det är en mäktig upplevelse att stå bland anhängare som känner så starkt och passionerat för sina respektive lag.

Real Madrid har länge varit en av de bästa lagen i världen och får du chansen att se en av deras matcher ska du verkligen ta den! Real Madrid har många storspelare, däribland mannen som har blivit framröstad som världens bästa fotbollsspelare tre gånger i rad: Cristiano Ronaldo. Han har vunnit Ball d’Or 2008, 2013 och 2014. Laget har också varit hem åt David Beckham under 2003-2007 innan han gick vidare till Los Angeles Galaxy.

Ramsorna avlöser varandra och som vanligt när det handlar om sport så slits människor mellan hopp och förtvivlan. Men som sagt så brukar i regel Real vara det lag som drar det längre stråt, och därför så är det nog Athletico fansen som allt som oftast fått vara de förtvivlade. Förtvivlad eller ej så är detta något du ska göra när du besöker Madrid!